Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, maglisztmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, élesztőmentes, zsírszegény, vékony tésztás pizza készíthető a lisztkeverékből.

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád. 

Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt), tápiókakeményítő, rostkeverék (bambuszrost, útifűmaghéjliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoranna, borsikafű, zsálya), só, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).

Átlagos tápérték

100 g lisztkeverékben

Energia:

1403kJ / 332kcal

Zsír

  • amelyből telített zsírsavak

2,3 g

0,5 g

Szénhidrát

  • amelyből cukrok

64,2 g

0,7 g

Rost

9,5 g

Fehérje

8,9 g

0,8 g

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

Pizza recept:

Hozzávalók (1 db 20 cm-es pizzához):

65 g + 5 g Szafi Free pizza lisztkeverék

8 g frissen facsart citromlé

50 g langyos víz

Elkészítés:

A citromlevet, vizet és 65 g lisztkeveréket gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük.

Pihentetés után adjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (kb. 5 g), így gyúrjuk át a tésztát, végül lisztezett kézzel formázzunk belőle olajspray-vel lefújt zsírpapíron (amin sütni fogjuk) egy 20-22 cm-es pizzalapot (az olajozott zsírpapír azért fontos, hogy a rosszabb minőségű papírra se ragadjon rá sütés után)!

Kenjük meg vastagon (hogy sütés közben a tészta magába szívja) paradicsomszósszal, majd tegyük rá a kedvenc feltétünket.

Előmelegített 200 fokos sütőben alsó-felső programon 10 percig süssük, majd 180 fokon 12 percig.

Amennyiben diéta szerinti sajtot is szeretnénk rátenni (pl. vegán sajtot), akkor azt a sütési idő utolsó 5 percébe tegyük rá.

Forgalmazó:  Szafi Products Kft.