Összetevők: durumliszt
Szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.


A búza az egyik legrégebb óta termesztett és legfontosabb gabona a világon. Több ezer fajtája ismert. A legelterjedtebbek a közönséges búza, amelyből a kenyérliszt készül, a durum búza, a tészták alapanyaga és a törpe búza, amely finomabb szemcséjű liszt készítésére alkalmas. Ezen kívül különböző búzafajtákból keményítőt, malátát, dextrózt, glutént, alkoholt és más alapanyagokat állítanak elő.

Jelentőség, hatások: A durumbúza szénhidrát-összetételében különbözik a közönséges búzától. A benne található keményítőt a szervezet lassabban bontja le, így vércukorszint emelő hatása kedvezőbb. Fehérjetartalma valamivel magasabb a sima búzáétól, ennek köszönhetően rugalmasabb tészta készíthető belőle. A durumbúza is tartalmaz glutént, ezért lisztérzékenyeknek nem ajánlott a fogyasztása. Vitamin és ásványi anyag tartalma közel azonos a közönséges búzáéval. Szép, sárgás színét a béta-karotin adja.

Felhasználás: Tojás hozzáadása nélkül is remek tészta készíthető belőle.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 1351 kJ / 319 kcal
Zsír: 1,98 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,4 g
Szénhidrát: 61,88g
- amelyből cukor: 3,12 g
Fehérje: 13,31 g
Só: 0,03 g


Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Magyarország.

Forgalmazó: Biorganik Online Kft.