A basmati rizs egy hosszúszemű, illatos és zamatos rizskülönlegesség, őshazája a Himalája lábánál fekszik. 
Hosszúszemű, nem ragacsos, gyorsan elkészül, kiváló alapja lehet minden rizs alapú ételnek.

A fehér rizshez képest a glikémiás indexe alacsonyabb (~58), lassabban szívódik fel a szervezetben, kevésbé emeli meg a vércukorszintet.

Allergének a termékben: nyomokban glutént és szezámot tartalmazhat

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia 1439 kJ (344 kcal)
Zsír 0 g
-amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 78 g
-amelyből cukrok 0 g
Fehérje 6 g
0 g

Elkészítési javaslat:

2,5-szeres mennyiségű vízben főzzük 4-5 percig, majd lekapcsolás után tartsuk lefedve további 15 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja az összes vizet.

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Származási hely: India

Milyen diétába illeszthető: Vegán, Vegetáriánus

Forgalmazó: Dénes Natura Kft.