A basmati rizs egy hosszúszemű, illatos és zamatos rizskülönlegesség, őshazája a Himalája lábánál fekszik.
Hosszúszemű, nem ragacsos, gyorsan elkészül, kiváló alapja lehet minden rizs alapú ételnek.
A fehér rizshez képest a glikémiás indexe alacsonyabb (~58), lassabban szívódik fel a szervezetben, kevésbé emeli meg a vércukorszintet.
Allergének a termékben: nyomokban glutént és szezámot tartalmazhat
| Energia | 1439 kJ (344 kcal) |
| Zsír | 0 g |
| -amelyből telített zsírsavak | 0 g |
| Szénhidrát | 78 g |
| -amelyből cukrok | 0 g |
| Fehérje | 6 g |
| Só | 0 g |
Elkészítési javaslat:
2,5-szeres mennyiségű vízben főzzük 4-5 percig, majd lekapcsolás után tartsuk lefedve további 15 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja az összes vizet.
Tárolás: száraz, hűvös helyen
Származási hely: India
Milyen diétába illeszthető: Vegán, Vegetáriánus
Forgalmazó: Dénes Natura Kft.





