Az élelmi rostok biológiai hatékonyságát a vízben való oldódásuk dönti el.

Lehetnek:

  • vízben oldhatók, pl:pektinek
  • vízben oldhatatlanok, pl: cellulóz

A pektin a legértékesebb élelmi rost, mert a vízoldhatósága miatt 100%-ban fermentálódik. A pektin a vastagbélben 100%-ban fermentálódik, kiváló táplálékot nyújtva a hámsejteknek, bélbaktériumoknak, segíti a bélcsatornához kötődő immunrendszert. Az almamag jelentős mennyiségű B-17 vitamint, és kvercetint is tartalmaz, utóbbi természetes gyulladás gátló hatásáról ismert.

Fogyasztása ajánlott:

  • amennyiben szeretne egészségesen táplálkozni és fontosnak tartja a megelőzést (pl: vastagbél polipok és daganatok, hatékony májműködés,elhízás)
  • ha egészségesen táplálkozik, de főleg a fermentálható rost bevitelt szeretné növelni
  • székrekedésben szenvedőknek, cukorbetegeknek,
  • amennyiben rostszegényen táplálkozik (manapság legtöbben),
  • túlsúly, elhízás esetén (segít a fogyókúra során, mert teltségérzetet ad),
  • ha magas a koleszterinszintje,
  • ha csökkenteni szeretné az érbetegségek rizikóját.

Nem ipari termelésből, hanem házi kertekből és többféle almafajta válogatásából származó almarost.

Adagolás: napi 2-3 púpozott evőkanál, 20-30-g.

Forgalmazó: Mester és Major Kft.