Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé.

Felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet.

A Kombucha tea bizonyítékokon alapuló egészségügyi előnyei:

A Kombucha egy fermentált tea, amelyet évezredek óta fogyasztanak. Rendszeres fogyasztása az egészségünkre, nemcsak a szokványos tea jótékony hatásával bír, hanem a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.

Íme a kombucha legfontosabb egészségügyi előnyei, amiket tudományos bizonyítékok is alátámasztanak:

  1. A Kombucha a probiotikumok tárháza

Azt már mindenki tudja, hogy a Kombucha vagy Kínából vagy Japánból származik. Igazából bárhonnan is örököltük, nagyon hálásak vagyunk érte és a többezer év alatt összegyűjtött tapasztalatokért is, amit lassan a tudományos világ is elfogad. Greenwalt és munkatársai 2000-ben leírták, hogy méréseik alapján a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin).

(Amennyiben többet szeretne tudni a csodálatos kombucháról, kérem olvassa el a fenti blog cikkünket, melyek tartalmazzák a kutatási eredmények mellett azok forrását is).

A tapasztalatok szerint a szerves savak hozzájárulnak a bélflóra és az immunrendszer normális működéséhez, helyreállításához, az enzimek pedig a jó anyagcsere működést segítik elő.

Az ananász a Broméliafélék családjába tartozó, tőlevélrózsás növény. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelain nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike.

papaya a természetgyógyászatban régen ismert gyógynövény, az egyetlen, amely jelentős mennyiségű papain enzimet tartalmaz. A papain az emésztés során elbontja a fehérjéket, és így azok könnyen emészthetővé válnak.

csipkebogyóban A-, B1-, B2-, és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin.

Nettó térfogat: 500 ml500 ml 4 5 liter

Hígítási arány: 1:8 500 ml koncentrátumból 4,5 l kombucha ital készíthető.

Összetevők: kombucha koncentrátum (víz, cukor, fekete tea, kombucha gomba), 100%-os ananászlé (1,6%), csipkebogyó (0,4%), zöldpapaya (0,08%)

Alkoholtartalom: max. 1,5%

Átlagos tápérték 100ml termékben:

Energia 34,3/8,2 KJ/kcal
Zsír 0 g
– melyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 24 g
   – amelyből cukrok 20 g
Fehérje 0 g
0 g

Mentes tulajdonságok:

adalekanyag mentes.jpggmo mentes.jpgvegan jpg.webplaktoz mentes.jpgtejmentrs312x388 jpg.webpbyjakab.png

 

Fogyasszon Ön is a testet, lelket üdítő tradícionális Kombucha italt!

Felhasználási útmutató: naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátum 2 dl folyadékkal hígítva fogyasztható. Hígítási arány: 1:8 Felbontás után hűtőben tárolva 15 napig fogyasztható!

A koncentrátumban előforduló esetleges szálasodás, üledék-, gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a folyamatos élettevékenységre jellemző tulajdonság.

Figyelmeztetés! A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!

A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagokat hoz létre.

 kombucha   kombucha

Forgalmazó: Green Blood Kft.