A köles egy apró szemű, régóta ismert és termesztett gluténmentes álgabona.
A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes, és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmazhat.
Összetevők: hántolt köles
Felhasználása: köretként, kásaként, levesbetétként, salátákhoz, édességekhez, túró helyettesítéséhez
Elkészítés: Mossuk át alaposan forró folyóvíz alatt, majd kétszeres mennyiségű sós vízzel, résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton pároljuk puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Fedjük le további 5-10 percre, hogy a maradék folyadékot is felvegye.
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Ukrajna
Nettó tömeg: 500 g
Forgalmazó: Naturtrade Hungary Kft.





