A köles egy apró szemű, régóta ismert és termesztett gluténmentes álgabona.

A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes, és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmazhat.

Összetevők: hántolt köles

Felhasználása: köretként, kásaként, levesbetétként, salátákhoz, édességekhez, túró helyettesítéséhez

Elkészítés: Mossuk át alaposan forró folyóvíz alatt, majd kétszeres mennyiségű sós vízzel, résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton pároljuk puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Fedjük le további 5-10 percre, hogy a maradék folyadékot is felvegye.

Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen 

Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.

Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

Származási hely: Ukrajna

Nettó tömeg: 500 g

Forgalmazó: Naturtrade Hungary Kft.