A hosszú főzési idő miatt már lemondtál a barna rizsről? A Biopont kínálatában gyors változatot is találhatsz, amely ugyanolyan gyorsan elkészül, mint fehér rokona!

Miért válaszd a barna rizst?

Először is lássuk, mi a különbség a fehér és a barna rizs között! A rizs több rétegből áll, a feldolgozás során a végcéltól függően távolítanak el rétegeket. A fehér rizsről több réteget is lehántanak, míg a barna rizs esetében csak a legfelső réteg kerül eltávolításra, így az értékes tápanyagok megmaradnak. A barna rizsben összetettlassan felszívódó szénhidrátok találhatóak, keményítőt és rostokat is tartalmaz. A rostoknak köszönhetően gyorsan, hosszú időre eltelít. Emellett fehérjében is gazdag, illetve fontos vitaminok és ásványi anyagok forrása is, mint például magnéziummangán és szelén.

A Biopont gyorsfőzésű barna rizst a hántolást követően egy speciális eljárással bemetszik, amelynek köszönhetően a főzési idő lerövidül, míg a rizs tápanyagokban gazdag ezüst hártyája megmarad.

Kétszeres mennyiségű vízben fedő alatt főzd 15 percig és már kész is az egészséges és finom köret!

Forgalmazó: BIOPONT KFT.